10
ΙΑΝ

Καμία αύξηση στην τιμή του ψωμιού


Δεν υπάρχει λόγος αύξησης της τιμής του ψωμιού, καθώς δεν έχουν αλλάξει τα κοστολογικά στοιχεία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Ντίνος Ρόβλιας, μετά από συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους της αλευροβιομηχανίας και των αρτοποιών.

«Μόλις τελειώσαμε τις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των αρτοποιών και των αλευροβιομηχάνων. Το συμπέρασμα είναι ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα ανέβει. Δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν αύξηση της τιμής. Περαιτέρω υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να απορροφηθεί ακόμα και η αύξηση του ΦΠΑ από 2%», τόνισε ο υφυπουργός.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος κ. Μ. Μούσιος υποστήριξε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής, αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν από τους προμηθευτές τους είναι ότι έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων. Σημείωσε ότι ο κλάδος ήδη έχει απορροφήσει όλες τις αυξήσεις του ΦΠΑ.

Ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν οι αρτοποιοί πόσο θα είναι το ποσοστό της αύξησης στην τιμή των αλεύρων.

Κατά τους αλευροβιομήχανους, οι τιμές των αλεύρων θα διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα γύρω στα 320 ευρώ ανά τόνο ενώ πέρυσι το καλοκαίρι η τιμή ήταν στα 15Ο ευρώ/ τόνο και αιτία είναι η αύξηση της τιμής των σιτηρών, των μεταφορικών κλπ.


Το θέμα ξεκίνησε όταν οι αρτοποιοί Θεσσαλονίκης δήλωσαν ότι προσανατολίζονται σε αύξηση της τιμής του ψωμιού εάν μέχρι το τέλος του μήνα οι συνομιλίες που θα έχουν με τους προμηθευτές τους δεν αποδώσουν τα αναμενόμενα για τον κλάδο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, έχει δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: ''πάντως η όποια αύξηση κι αν γίνει, αυτή δε θα υπερβαίνει τα πέντε λεπτά ανά το τεμάχιο''.

Η μέση τιμή στη Θεσσαλονίκη κυμαίνεται γύρω στα 0,60 με 0,70 λεπτά ανά τεμάχιο, ενώ σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο οι τελευταίες αυξήσεις στις πρώτες ύλες κυμάνθηκαν μεταξύ 12% και 20%.
Produced by