10
ΙΑΝ

Έρχονται επιδοτήσεις σε καπνοπαραγωγούς


Καθορίστηκαν ο τρόπος εφαρμογής και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής 568 εκατ. ευρώ σε δικαιούχους καπνοπαραγωγούς για την τριετία μέχρι το 2013, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπό την προεδρία του υφυπουργού, Γιάννη Κουτσούκου.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί μια δέσμευσή της για να επιστρέψει το 50% των επιδοτήσεων που περικόπηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση με ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας το 2004».

Όπως αποφασίστηκε, τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε έξι δράσεις. Οι δράσεις αυτές θα αφορούν εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης καλλιέργειας και θα δοθούν 220 εκατ. ευρώ σε 44.000 δικαιούχους. Ειδικότερα, θα παρέχονται ενισχύσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση με διάθεση 30 εκατ. ευρώ σε 1.000 δικαιούχους, ενισχύσεις για υλοποίηση σχεδίων βελτίωσης θα καταβληθούν 135 εκατ. ευρώ σε 2.800 δικαιούχους και λιγότερα χρήματα θα διατεθούν για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις, για δάσωση γεωργικής γης και για εξωγεωργικές δραστηριότητες.
Στη σύσκεψη μετείχαν όλοι οι εκπρόσωποι των καπνοπαραγωγών της χώρας, καθώς επίσης και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ, Ευάγγελος Διβάρης και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Produced by