10
ΙΑΝ

Επ. Ανταγωνισμού: Σύντομα η απόφαση για τις κατώτατες αμοιβές κλειστών επαγγελμάτων


Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η απόφαση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τις κατώτατες αμοιβές που λαμβάνουν ορισμένοι κλάδοι, όπως οι μηχανικοί και άλλα "κλειστά" επαγγέλματα.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της κ. Δ. Κυριτσάκης μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ 99,5 ανέφερε πως «σε ορισμένες μαζικές παραγωγές ή μαζικές εκθέσεις σε σχέδια, θα μπορούσε ο επιχειρηματίας, μια επιχείρηση, να επιτύχει μια σημαντικά κατώτερη τιμή, κάτι που θα ελάφρυνε το κόστος γενικότερα της κατασκευής και θα επιδρούσε ευνοϊκά στο ύψος των τιμών».

Όπως ύποστήριξε ο κ. Κυριτσάκης, «είναι πάρα πολλά επαγγέλματα από τα κλειστά,που καθορίζουν τις τιμές εκ προοιμίου και δεν αφήνουν περιθώρια, εκμεταλλευόμενοι ή κρυπτόμενοι πίσω από το νόμο. Είναι αυτές οι στρεβλώσεις που δημιουργούν ένα δυσάρεστο κλίμα στην αγορά και το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν θέσει όρους. Έτσι, δίνεται ένας ενεργός ρόλος στην επιτροπή Ανταγωνισμού να έχει μια επίσημη άποψη και θέση γύρω από ποια επαγγέλματα πρέπει, τα φερόμενα κλειστά, να απελευθερωθούν και να υπάρξει μια ανάσα στην αγορά».
Produced by