11
ΙΑΝ

Πεταλωτής: Αποκλείουμε την αναδιάρθρωση


«Αποκλείουμε αναδιάρθρωση του χρέους και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηρούμε απαρέγκλιτα τους στόχους μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας δημοσίευμα των Financial Times και προσέθεσε πως έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι όσο το κάνουμε αυτό, η τήρηση των στόχων αποδίδει κιόλας.


Ο κ. Πεταλωτής δεν παρέλειψε να τονίσει πως «έχουμε συνηθίσει τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ειδικά εδώ και μεγάλο διάστημα να αδικούν την κατάσταση στη χώρα μας».

Όσον αφορά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων της χαρακτήρισε επιτυχημένη και υπογράμμισε ότι η αύξηση συμμετοχής των ξένων στη δημοπρασία μαρτυρά την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας, αλλά και τη διαρκώς ανακτώμενη αξιοπιστία της χώρας μας διεθνώς.Ακόμη, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου πιθανόν να συζητηθεί το Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο.«Υπάρχει περίπτωση στο Γιούρογκρουπ να υπάρχει θέμα επιμήκυνσης, οπότε εκεί θα δούμε και τη θέση της Ελλάδας και πώς μπορούμε να ωφεληθούμε από οποιαδήποτε απόφαση αυτού του σημαντικού κοινοτικού οργάνου», είπε.


Παράλληλα, σημείωσε ότι το ευρωομόλογο είναι μια σημαντικότατη απόφαση, πολύ σύνθετη και με πολλές παραμέτρους και επεσήμανε ότι είναι μια υπόθεση που ξεκίνησε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πλέον έχει λάβει ευρωπαϊκή διάσταση.
Produced by