11
ΙΑΝ

Στο στόχαστρο της εφορίας


Σε νέο φοροσαφάρι επιδίδεται το υπουργείο οικονομικών, σύμφωνα με τις εντολές που έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Κουσελάς σε σύσκεψη που είχε με τους προϊσταμένους των 27 μεγαλύτερων εφοριών της χώρας.

Ειδικότερα, οι έλεγχοι θα αφορούν την αγορά, το φόρο εισοδήματος, το ΦΠΑ αλλά και τις δηλώσεις Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας όπου διαπιστώθηκε από διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ότι 14.000 μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, με ακίνητη περιουσία ο καθένας πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, δεν είχαν υποβάλει σχετική δήλωση ΦΜΑΠ για το έτος 2007.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα πρέπει να έχουν δηλώσει και τα τελευταία εκκαθαριστικά για την περαίωση προκειμένου να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπήχθησαν στη ρύθμιση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια επικινδυνότητας φορολογικών παραβάσεων. Επίσης, ξεκινούν έλεγχοι για τις επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν ΦΠΑ τον Νοέμβριο και τηρούν βιβλία Γ' κατηγορίας. Μέχρι τις 27 Ιανουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα αποστείλει στις εφορίες συγκεκριμένα στοιχεία από διασταυρώσεις της που θα αφορούν σε κατηγορίες φορολογουμένων και επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει ανακριβή στοιχεία στις φορολογικές τους δηλώσεις προκειμένου να ξεκινήσουν έλεγχοι.


Produced by