12
ΙΑΝ

Στο υπουργικό το ν/σ για τις συγκοινωνίες


Το ν/σ για τις αστικές συγκοινωνίες θα τεθεί επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται υπό την προεδρία το πρωθυπουργού.

Στο σχέδιο εξυγίανσης των αστικών συγκοινωνιών το οποίο θα κατατεθεί σήμερα, οι αλλαγές οι οποίες θα προκύψουν αφορούν την οικονομική κλίμακα, την ανάπτυξη των συγκοινωνιών σε όλη την Αττική, ενώ θα υπάρξει νέος κανονισμός λειτουργίας και προσωπικού.

Τη συνεδρίαση θα απασχολήσει και η επικύρωση κοινοτικής οδηγίας αναφορικά με την θαλάσσια στρατηγική για την προστασία και τη διαχείριση των θαλάσσιων υδάτων. Επίσης, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου θα ενημερωθούν από τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, σχετικά με τις προωθούμενες ρυθμίσεις για την έγκαιρη απονομή των συντάξεων.

Κατά πληροφορίες, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί και σύγκληση του ΚΥΣΕΑ (Κυβερνητικό Συμβούλιου Εσωτερικών και Άμυνας), με αντικείμενο τον ορισμό νέου αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα, αλλά και τη διάλυση της Αγροφυλακής.

Το πρόγραμμα των αλλαγών που εφαρμόζει η κυβέρνηση προς όφελος της χώρας και των πολιτών της θα συνεχιστεί και το 2011, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, σε ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου .

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος με βάση το οποίο, όπως είπε, "κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα", αποδίδοντας την επιτυχία αυτή της κυβέρνησης στο γεγονός ότι διαθέτει και εφαρμόζει ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να πάρει "και αποφάσεις που πόνεσαν", αλλά οι εξελίξεις ήταν τέτοιες που δεν άφηναν άλλα περιθώρια.
Produced by