12
ΙΑΝ

Συντάξεις το πολύ σε δυόμισι μήνες


Έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών έδωσε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες και δόθηκε η έγκριση για την αναδιάρθρωση τους.


«Οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν γιατί θα πρέπει να ταλαιπωρούνται καθημερινά από υπηρεσίες του δημοσιου για να λάβουν αυτό που δικαιούνται, αυτό που τους οφείλει η πολιτεία», τόνισε.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της απονομής των συντάξεων υπενθυμίζοντας τη δέσμευση που είχε δώσει στη ΔΕΘ το 2009.

«Είχαμε υποσχεθεί ότι εάν γινόμασταν κυβέρνηση μέχρι το τέλος του 2010 το πρόβλημα θα είχε λυθεί, ότι οι συντάξεις θα απονέμονταν στην ώρα τους. Ενδιαμέσως προέκυψε η κρίση και αναγκαστήκαμε να ρίξουμε όλο το βάρος εκεί. Τώρα όμως με ελάχιστη καθυστέρηση είναι η ώρα να υλοποιήσουμε τη δέσμευση μας».

«Ο συνταξιούχος με τη διαδικασία έκδοσης προσυνταξιοδοτικής απόφασης  θα μπορεί το συντομότερο δυνατόν, πάντως όχι αργότερα από δυόμισι μήνες, να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξης του».Σύσταση Επιτροπής Θαλάσσιας Στρατηγικής για τη διαμόρφωση της Εθνικής Πολιτικής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος


Τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Θαλάσσιας Στρατηγικής για τη διαμόρφωση της Εθνικής Πολιτικής για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, προβλέπει σχέδιο νόμου το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η Εθνική Επιτροπή θα τελεί υπό την προεδρία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και μέλη της θα είναι οι Γενικοί Γραμματείς των συναρμόδιων υπουργείων.

Στόχος του νομοσχεδίου του ΥΠΕΚΑ , είναι η διατήρηση και η αποκατάσταση της καλής περιβαλλοντικής κατάστασης του θαλασσίου περιβάλλοντος μέχρι το 2020.

Ως αρμόδια αρχή ορίζεται η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και για την υποστήριξη του έργου της Γραμματείας, συστήνεται Γνωμοδοτική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην οποία θα εκπροσωπούνται δημόσιες αρχές, επιστημονικά ινστιτούτα και φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, επαγγελματικές οργανώσεις, περιφερειακές αυτοδιοικήσεις και περιφερειακές διεθνείς συμβάσεις για την προστασία της θάλασσας.

Με το νόμο προβλέπεται η επιβολή διοικητικών και ποινικών κυρώσεων στους παραβάτες.


Στη Χάγη για τη σφαγή στο Δίστομο

Η ελληνική κυβέρνηση στις 14 Ιανουαρίου θα παρίσταται στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης, στο πλευρό των Διστομιτών.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε πως η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει το δικαίωμα παρέμβασης στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης στην εκκρεμή διαφορά Γερμανίας-Ιταλίας για καταβολή αποζημιώσεων λόγω των σφαγών και των καταστροφών κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.
Produced by