13
ΙΑΝ

Καταπάτηση των ευρωπαϊκών κεκτημένων καταγγέλλουν τα συνδικάτα


Παράσταση διαμαρτυρίας στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν ετοιμάζεται να κάνει ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Στην επιστολή του με την οποία ζητά συνάντηση με τον ευρωπαίο Επίτροπο ο κ. Τζον Μόνκς αναφέρει ότι τα συνδικάτα σε Ελλάδα και Ιρλανδία έχουν κάνει καταγγελίες υποστηρίζοντας ότι οι αξιωματούχοι της Επιτροπής αγνοούν τις διαδικασίες κοινωνικού διαλόγου και συλλογικών διαπραγματεύσεων και παρεμβαίνουν άμεσα στην αγορά εργασίας των χωρών αυτών.

«Είναι προφανές πλέον πως η επίθεση αυτή αποτελεί βασικά μια περίπτωση άσκησης πίεσης για υποβάθμιση των κοινωνικών συνθηκών στην Ευρώπη και προωθείται από την Επιτροπή. Οι προτάσεις για οικονομική διακυβέρνηση πιθανόν να γενικεύσουν αυτές τις πιέσεις εντός και εκτός Ευρω-ζώνης και δεν θα εφαρμοστούν απλά σε χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων», υπογραμμίζει σχετικά στην ανακοίνωση ο γενικός γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Μάλιστα ο γ.γ. της ΣΕΣ προειδοποιεί πως η Συνομοσπονδία δεν θα στηρίξει τις δράσεις της ΕΕ που θα κινηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση, ή τις προτάσεις για οικονομική διακυβέρνηση, ούτε οποιαδήποτε νέα συνθήκη που τις εμπεριέχει και η οποία μοιάζει, σε κάποιες πτυχές της, με τις διατάξεις για αποζημιώσεις (τιμωρία) της Συνθήκης των Βερσαλλιών περιορίζοντας τα κράτη μέλη σε ημι-αποικιακό στάτους.
Produced by