14
ΙΑΝ

Επί ποδός τα συνδικάτα


Σε συνθήκες βρασμού τα συνδικάτα ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις ενόψει των κυβερνητικών παρεμβάσεων στις ΔΕΚΟ αλλά και της υπογραφής ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων (τύπου ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ) από εργοδοτικόόπως χαρακτηρίζονται σωματεία. Ηδη ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος έριξε τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές δηλώνοντας σε «δήθεν συνδικαλιστές που αναλαμβάνουν απαράδεκτες εργολαβίες αυτού του τύπου», ότι θα βρουν μπροστά τους τα συνδικάτα.

Ηδη η ΑΔΕΔΥ , έχει προκηρύξει νέα 4ωρη στάση εργασίας (από τις 8.30 πμ έως τις 12.30 μμ) για την Πέμπτη 20 του μηνός, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη για τις 9 το πρωϊ συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου πρόκειται να συζητηθεί η υπόθεση της μετατροπής των συμβάσεων των εργαζομένων στις Δημόσιες Υπηρεσίες με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και οι οποίοι, αποδεδειγμένα πλέον, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Από την άλλη το ΠΑΜΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 10 Φεβρουαρίου, ενώ ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξετάζουν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης Γενικής Απεργίας μέσα στο πρώτο 15νθημερο του ίδιου μήνα.

Τέλος το Σάββατο θα συνεδριάσει η ΔΑΚΕ προκειμένου να εκλέξει νέο προεδρείο και να καθορίσει τα επόμενα βήματα της. Νέος πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης.
Produced by