14
ΙΑΝ

"Γεωργία, τουρισμός και ναυτιλία τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας"


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επίτροπος για την Ενιαία Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ , ενώ τόνισε πως έχουμε λόγους να ελπίζουμε καθώς υπάρχουν προοπτικές μιας νέας ανάπτυξης.

«Σε δύσκολες συνθήκες έλαβε μιαν ορθή απόφαση και καταβάλλει σκληρές προσπάθειες που έχουν νόημα και επίσης, η Ελλάδα πρέπει να προασπίσει τον ρόλο της στην ευρωζώνη», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα πλαίσια της επίσκεψης του στη χώρα.

Τα πλεονεκτήματα της χώρας ο Επίτροπος τα εντοπίζει στη γεωργία, τον τουρισμό και τη ναυτιλία, καθώς έχει μιαν οικονομία ανοιχτού τύπου.

Ο κ.Μπαρνιέ δεν πιστεύει καθόλου στο ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν δείξει την αλληλεγγύη τους και οι χρηματαγορές δεν πρέπει να υποτιμήσουν τούτο το μήνυμα καθώς και την έμφαση που αποδίδει η ΕΕ στη διακυβέρνηση, την επιτήρηση και τον συντονισμό».


Ως προς την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ο κ.Μπαρνιέ εξήρε τη “μεγάλη αποφασιστικότητα” της χώρας μας σ΄αυτή τη διαδικασία και τόνισε πως γενικώς ο ίδιος είναι ικανοποιημένος από τους χρόνους της ενσωμάτωσης, πρέπει όμως να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή στην “ποιότητα της ενσωμάτωσης”.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενοποίησης ελληνικών τραπεζών, ο κ.Μπαρνιέ σημείωσε πως «η Επιτροπή δεν δίνει οδηγίες σε όλους τους τομείς» και παρατήρησε πως πάντως οι ελληνικές τράπεζες είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το θέμα των ιδίων κεφαλαίων. «Αν θα κάνουν αναδιαρθρώσεις ή συνενώσεις, είναι δική τους υπόθεση».
Produced by