14
ΙΑΝ

Διαπραγμάτευση για μειώσεις τιμών στα διόδια έως τον Μάρτιο


Την ελπίδα ότι έως τον Μάρτιο η κυβέρνηση θα έχει καταλήξει σε συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για χαμηλότερο αντίτιμο των διοδίων στα μεγάλα οδικά έργα που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή στη χώρα, εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

«Έχουμε ξεκινήσει τώρα την επαναδιαπραγμάτευση και μέχρι το τέλος του Μάρτη πιστεύουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι το Δημόσιο μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί τον έμμεσο φόρο υπέρ του Δημοσίου που έχει ενσωματωθεί στα διόδια, μέσω των συμβάσεων παραχώρησης που υπογράφηκαν πριν από μερικά χρόνια. «Με αυτήν λοιπόν την έννοια έχει τη δυνατότητα το Δημόσιο να επαναδιαπραγματευτεί και αυτό θα κάνουμε, γιατί πρέπει να μειωθούν τα διόδια, ιδιαίτερα στην κατασκευαστική περίοδο», είπε.

Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε και στις σοβαρές καθυστερήσεις που σημειώνονται στα υπό κατασκευή έργα, αποδίδοντας τις σε μεγάλο βαθμό και στην αναστολή χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι τα έργα δεν θα σταματήσουν, καθώς είναι εξασφαλισμένη η δημόσια χρηματοδότηση, ενώ κάλεσε τις τράπεζες να αρχίσουν και πάλι την χρηματοδότηση των έργων, καθώς, όπως είπε, το Δημόσιο έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις απέναντί τους.
Produced by