16
ΙΑΝ

«Κυνήγι» φοροδιαφυγής με λουκέτα


Τρία μπαρ σφράγισε το ΣΔΟΕ το βράδυ της Παρασκευής, στο Κολωνάκι, το Γκάζι και τη Γλυφάδα, καθώς όπως προέκυψε από ελέγχους δεν είχαν εκδόσει πάνω από 10 αποδείξεις στους θαμώνες τους.

 Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αυτών για να αποφύγουν τη δυσφήμιση για φοροδιαφυγή , είτε αφαίρεσαν τις κορδέλες του ΣΔΟΕ, είτε κάλυψαν το έγγραφο σφραγίσματος με αφίσα του καταστήματος. Σε άλλη περίπτωση οι υπεύθυνοι ανάρτησαν ταμπέλα, με την οποία ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι δεν θα λειτουργήσουν λόγω τεχνικού προβλήματος.

 Από τις συνολικά 14 επιχειρήσεις, που ελέγχθηκαν στην Αττική, διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις σε 8 από αυτές. Το ΣΔΟΕ προχώρησε και σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και στοιχείων αγοράς ακινήτων ελευθέρων επαγγελματιών και εντόπισε 40 γιατρούς και δικηγόρους να έχουν διαθέτουν λογαριασμούς σε τράπεζες της Μέσης Ανατολής, ύψους έως 10 εκατομμυρίων ευρώ, αν και στην εφορία δήλωναν εισόδημα που δεν ξεπερνούσε τα 30.000 ευρώ.

 Ήδη μερικοί από τους φοροδιαφεύγοντες κλήθηκαν στο ΣΔΟΕ για να δώσουν εξηγήσεις. Ένας δικηγόρος είπε πως απέκτησε τα χρήματα αυτά πουλώντας χρυσές λίρες, που του άφησε ο πατέρας του, ενώ μια γιατρός, υποστήριξε ότι τα χρήματα προέρχονται από ερωτικά ραντεβού, που έκανε με πελάτες.

 Ωστόσο πολλές από τις δικαιολογίες δεν έχουν γίνει πιστευτές και έτσι οι φοροφυγάδες θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία για απόκρυψη εισοδημάτων περίπου τα μισά εκατομμύρια από όσα έχουν σε καταθέσεις.

Produced by