18
ΙΑΝ

Νέα γενική πανελλαδική απεργία στις 10 Φεβρουαρίου εξετάζουν τα συνδικάτα


Με νέα Γενική απεργιακή κινητοποίηση που όπως όλα δείχνουν θα προκηρυχθεί για τις 10 Φεβρουαρίου αντιδρούν τα συνδικάτα στις προωθούμενες από την Κυβέρνηση πολιτικές. Η ΑΔΕΔΥ , ανακοίνωσε χθες την απόφαση της για 24ωρη απεργία στο Δημόσιο , καλώντας σε συντονισμό την ΓΣΕΕ, με το ΠΑΜΕ να έχει ήδη προκηρύξει κινητοποίηση για τις 10 Φεβρουαρίου την ίδια ημέρα έχει ήδη προκηρύξει το ΠΑΜΕ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενάντια στις επιλογές της Κυβέρνησης για τις δημόσιες συγκοινωνίες, που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις και τους κανονισμούς εργασίας και επιβαρύνουν τους πολίτες με νέες αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων.

Την Πέμπτη 20 του μηνός ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει 4ωρη στάση εργασίας (8.30 π.μ. - 12.30 μ.μ) ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους συμβασιούχους του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 9 το πρωί έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα εξετάζεται το αίτημα μετατροπής των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
Produced by