18
ΙΑΝ

«Άνοιξε η όρεξη» τραπεζιτών και κυβέρνησης


Για νέες «κατακτήσεις» φαίνεται πως άνοιξε η όρεξη τραπεζιτών και κυβέρνησης μετά την ευτυχή κατάληξη που είχε το λόμπι της Fitch Ratings, καθώς κατέληξε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας κατά μόλις μια βαθμίδα, όπως επισημαίνει η στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία".

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η στήλη, αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων στελεχών των τριών μεγάλων τραπεζών της χώρας, δηλαδή της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank, θα βρεθούν την Παρασκευή στο Λονδίνο για να παρουσιάσουν στη Moody’s τις απόψεις τους για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες. Την ομάδα απαρτίζουν οι «γνωστοί ύποπτοι» τραπεζίτες που συμμετέχουν συνήθως σε ειδικές αποστολές, κοινώς κάνουν παρουσιάσεις σε ξένους οίκους στο πλαίσιο των οδοιπορικών σε ξένα χρηματοοικονομικά κέντρα.

Στόχος της ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με τη στήλη, είναι προφανώς να μην προχωρήσει η Moody’s σε μεγάλης έκτασης υποβάθμιση της Ελλάδας που θα δυσκόλευε αρκετά τόσο τη ρευστότητα των τραπεζών όσο και τη μελλοντική «ανάκαμψη» της πιστοληπτικής διαβάθμισης της χώρας.

Produced by