19
ΙΑΝ

Συζητούν για το μοίρασμα κοινοτικών κονδυλίων στο υπουργείο Εργασίας


Διάλογος μεταξύ κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ ) και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκινά σήμερα ώστε από κοινού να σχεδιαστούν μέτρα για τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων απασχόλησης, αλλά και τη μείωση της ανεργίας.

Οι επιτελείς στο υπουργείο θα επιδιώξουν την επανάληψη παρόμοιων συναντήσεων το προσεχές διάστημα, ώστε να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, τα οποία αγγίζουν τα 3 δισ. ευρώ. Τις προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων θα κληθούν να καταθέσουν και οι διοικήσεις των Επιμελητηρίων.

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η σχεδίαση νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων, νέων τοπικών ολοκληρωμένων που θα εξειδικεύονται στις ανάγκες των εργαζομένων στην περιφέρεια, αλλά και η διεύρυνση του προγράμματος επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών και σε επιχειρήσεις που απασχολούν από ένα άτομο και πάνω. Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι του τύπου.
Produced by