19
ΙΑΝ

"Αβάντα" Barclays Wealth στα ελληνικά ομόλογα


Τη στιγμή που έλληνες και γερμανοί αξιωματούχοι διαψεύδουν το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Ziet για την ύπαρξη γερμανικού σχεδίου αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η Barclays Wealth «πετάει σωσίβιο» στα ελληνικά ομόλογα .


Ειδικότερα, συστήνει στους πελάτες της να αγοράσουν διετή ομόλογα και να τα κρατήσουν έως την ωρίμανση τους, όταν οι αποδόσεις είναι ελκυστικές και το ρίσκο αναδιάρθρωσης τους χαμηλό, χωρίς όμως να επεκτείνει την πρόταση σε ομόλογα άλλων περιφερειακών χωρών, των οποίων οι αποδόσεις δεν είναι το ίδιο υψηλές.


Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των managers η Barclays Wealth αναμένει πως η Ευρώπη θα περάσει την κρίση «θολά», εννοώντας πως καμιά χώρα δεν πρόκειται να πτωχεύσει πραγματικά και το ενιαίο νόμισμα θα επιβιώσει.

Σύμφωνα με τον Michael Dicks, επικεφαλή οικονομολόγο της επιχείρησης, η Barclays Wealth ενδιαφέρεται για τα διετή ελληνικά ομόλογα στο τέλος του προηγούμενου χρόνου. « Εάν αναδιαρθρωθεί κάποιο χρέος , αυτό δεν θα είναι το διετές», τόνισε, ενώ προσέθεσε ότι τα επιτόκια θα είναι ευμετάβλητα, γι’ αυτό και συστήνεται η διακράτηση τους έως την ωρίμανση.

Κατά τον οικονομολόγο, πιο επικίνδυνα είναι τα ελληνικά χαρτιά με μεγαλύτερη διάρκεια των δυο ετών, απ’ οτι αυτά μικρότερης διάρκειας και κανένα πρόσφατο στοιχεία δεν τον έχει ωθήσει να αλλάξει γνώμη. Η απόδοση των ελληνικών διετών ομολόγων είναι στο 11,4% με την αντίστοιχη γερμανική στο 1,2%.

Όσον αφορά διετή ομόλογα άλλων χρεωμένων χωρών της ευρωζώνης δεν έχουν την ίδια απόδοση, έτσι ώστε να γίνουν πιο ελκυστικά.

Produced by