20
ΙΑΝ

Τομή το ν/σ για τα "κλειστά"


 Τομή χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Μιλώντας στην τηλεόραση του Mega , ο υπουργός είπε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δύο μέρη:

- Το πρώτο μέρος προβλέπει την οριζόντια άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν στην άσκηση όλων των επαγγελμάτων -όπως, τις ελάχιστες αμοιβές, τον αριθμό των αδειών και τις ελάχιστες αποστάσεις.

- Το δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου αφορά τις ρυθμίσεις για τα επαγγέλματα των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, των αρχιτεκτόνων, των μηχανικών και των ορκωτών ελεγκτών, ενώ το επάγγελμα των φαρμακοποιών ρυθμίζεται με νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός είπε ότι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί προγραμματική θέση της κυβέρνησης και δεν είναι απλά μία δέσμευση που έχει αναληφθεί στο πλαίσιο του μνημονίου και πρόσθεσε ότι από την απελευθέρωση θα επωφεληθούν οι πολίτες, καθώς θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση και θα μειωθούν οι τιμές, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η αύξηση των θέσεων της απασχόλησης.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις που έκανε προχθές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σχετικά με την επιμήκυνση του συνολικού χρέους της Ελλάδας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι: "καλό είναι οι επίσημες απόψεις για τα θέματα αυτά να ακούγονται μόνο από τον υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό".

Επίσης, ο υπουργός είπε ότι στην Ευρώπη γίνεται μία σύνθετη και πολύπλοκη συζήτηση, για την απάντηση που πρέπει να δώσει στην κρίση που αντιμετωπίζει και τόνισε ότι πιστεύει πως το επόμενο δίμηνο θα υπάρξουν αποφάσεις.

"Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την σημερινή αστάθεια", είπε, προσθέτοντας ότι είναι πολλές οι φωνές που ζητάνε να υπάρξουν αποφάσεις. Η απόφαση για την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώθηκε πολιτικά κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών, ενώ στην συζήτηση βρίσκεται και το θέμα της μείωσης του επιτοκίου του δανείου, όπως είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ότι πρέπει μέχρι το τέλος της τετραετίας για την εξυγίανση της οικονομίας και επανέλαβε ότι θα καλέσει τα άλλα κόμματα να καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το πώς πρέπει να γίνει η μείωση του ελλείμματος τα επόμενα χρόνια.

Produced by