21
ΙΑΝ

Παπανδρέου: Στόχος η δημιουργία φιλικού κλίματος προς τις επιχειρήσεις


Οι Έλληνες, όπως και στο παρελθόν, θα τα καταφέρουν και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη. Αν τον πρώτο χρόνο η κυβέρνηση έριξε το βάρος στη δημοσιονομική προσαρμογή, τώρα το βάρος πέφτει στην αλλαγή όσων οδήγησαν στην κρίση και σε ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, είπε ο πρωθυπουργός.

Συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση πολύ θα ήθελε να μειώσει τη φορολογία των επιχειρήσεων, αλλά η οικονομική συγκυρία δεν το επιτρέπει. Εγγυήθηκε πως αν χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή, τότε θα μειωθούν η φορολογία και οι εισφορές των επιχειρήσεων. Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, χωρίς διαφθορά και γραφειοκρατία.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί με το νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη η πόλη αλλάζει, και από την εσωστρέφεια, τον συγκεντρωτισμό και τις πελατειακές σχέσεις περνάει στην εξωστρέφεια. Αργά αλλά σταθερά βήματα αλλαγής γίνονται σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη, επισήμανε.


Produced by