21
ΙΑΝ

Στα 7,3 εκ. ευρώ οι ζημίες του Δημοσίου απο νοσοκομεία


Στο ποσό των 7.332.866 ευρώ ανέρχεται η ζημία του Δημοσίου από υποθέσεις διαφθοράς στα νοσοκομεία. Ειδικότερα, ογδόντα πορίσματα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων», ενώ 24 διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά τον καταλογισμό από τους επιθεωρητές της, ζημιάς του Δημοσίου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 7.332.866 ευρώ.


Ακόμα από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία, που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ , εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ.


Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας υπέβαλε τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενέργησε το 2010 στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο.


Στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου, 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και Νοσοκομείων, τα οποία μετά την υποβολή τους από το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάσθηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Produced by