24
ΙΑΝ

"Η συζήτηση περί αναδιάρθρωσης κάνει ζημιά στον τόπο "


«Κακό στον τόπο» προκαλεί ακόμη και η απλή συζήτηση για αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλο και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής.

Παράλληλα έστειλε εκ νέου το μήνυμα για συγχωνεύσεις και εξαγορές στο τραπεζικό τομέα, υπογραμμίζοντας πως οι τράπεζες θα ενισχυθούν και θα βοηθηθούν μέσα από αυτές τις διαδικασίες.

«Η αναδιάρθρωση θα πυροδοτούσε ανεξέλεγκτες αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα άνοιγαν έναν νέο, μακροχρόνιο, κύκλο δυσπιστίας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας". "Θα ήταν το πολιτικό και οικονομικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από το βραχυχρόνιο κόστος της δημοσιονομικής προσαρμογής που καλούμεθα να καταβάλλουμε σήμερα" τόνισε ο κ. Προβόπουλος .

«Η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους μας θα ήταν θετική εξέλιξη, αλλά δεν αποτελεί πανάκεια". "Καμία επιμήκυνση δεν θα μας απάλλασσε από το καθήκον να προχωρήσουμε με απόλυτη συνέπεια και ταχύ βηματισμό στο δρόμο της δημοσιονομικής και διαρθρωτικής προσαρμογής" σημείωσε.

Μήνυμα για συγχωνεύσεις τραπεζών

"Οι ελληνικές τράπεζες μετά την κρίση θα αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις" στην αντιμετώπιση των οποίων "θα βοηθούσε πολύ η σύναψη στρατηγικών συμμαχιών και συγχωνεύσεων", τόνισε ο κ. Προβόπουλος, στέλνοντας για άλλη μια φορά ένα σαφές μήνυμα στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο.
Produced by