24
ΙΑΝ

Διευρυμένη συνεδρίαση της ΕΣΕΕ με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και του ΣΕΛΠΕ


Συνεδριάζει στις δυο το μεσημέρι η ΕΣΕΕ με βασικά θέματα συζήτησης την επέκταση ή μη της εξαίρεσης σε μία ή δύο επιπλέον Κυριακές τον χρόνο και τη μεταφορά έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων την 1η εργάσιμη του έτους.

Στη διευρυμένη αυτή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί από την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπόρων Ελλάδος οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του εμπορίου (ΟΙΥΕ), της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, του ΣΕΛΠΕ και των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ ("ΑΒ Βασιλόπουλος", "Carrefour", "My Market", "Σκλαβενίτης" και "Βερόπουλος") προκειμένου να σχεδιάσουν ''τη γραμμη άμυνας'' του λιανεμπορίου.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος, κ. Βασίλης Κορκίδης, "η συμπερίληψη από το Μνημόνιο του Λιανεμπορίου στα περίπου 160 κλειστά επαγγέλματα ενέχει κινδύνους άνισου ανταγωνισμού με τη δημιουργία υπερκαταστημάτων, εκπτωτικών χωριών, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου και κυρίως την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Μια σειρά από ξένες εταιρίες επιδιώκουν με νόμο να ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες της ελληνικής αγοράς, να καταργήσουν τους περιορισμούς και να επιτρέψουν στις πολυεθνικές να αλωνίσουν, στραγγαλίζοντας οικονομικά τις μικρές και πολύ μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και να γκρεμίσουν ότι χτίστηκε όλα αυτά τα χρόνια.

Ο «ευρωπαϊκός μύθος» περί ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές σε χώρες της Ε.Ε. πρέπει επιτέλους να καταρρεύσει, αφού σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Επίσης, δεν πρέπει και δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τον πρόσφατο διωγμό του ελληνικού φαρμακείου, το οποίο αφού βαφτίστηκε «κλειστό επάγγελμα» και με το γνωστό πρόσχημα του Μνημονίου, προωθείται στην Βουλή Σχέδιο Νόμου, το οποίο καταργεί ιδιοκτησιακούς περιορισμούς, μειώνει τα πληθυσμιακά κριτήρια εγκατάστασης, παραδίδει το φαρμακευτικό επάγγελμα στα πολυεθνικά συστήματα και φυσικά επιβάλλει την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας".
Produced by