24
ΙΑΝ

Ο Γ. Mαγκριώτης για διόδια, μετρό και Siemens


«Δύσκολες φαίνεται να είναι οι διαπραγματεύσεις που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Μεταφορών με τις κοινοπραξίες για την μείωση των διοδίων», όπως δήλωσε σε συνέντευξη του σήμερα στο ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Υποδομών κος Μαγκριώτης.


Πολλά από τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει το υπουργείο εκτός από τις αυξήσεις είναι και ο κατάλογος των επτά σημείων όπου οι εταιρείες θα δώσουν κάρτα διέλευσης στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών όπου δεν διαθέτουν παράπλευρο δρόμο και σήμερα βρίσκονται εγκλωβισμένοι πληρώνοντας το αντίτιμο των διοδίων για τις καθημερινές τους εργασίες .

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός: «Όλα αυτά θα πρέπει να συμφωνηθούν με τους παραχωρησιούχους γιατί η είσπραξη των διοδίων είναι δική τους ευθύνη όπου και θα πρέπει να συμφωνήσουν για τις ελεύθερες κάρτες, πράγμα όπου σημαίνει πως εάν το μέτρο αυτό εφαρμοστεί τελικά θα υπάρξουν μεγάλες απώλειες εσόδων για τις εταιρείες.


Για το μετρό, ο κ. Μαγκριώτης δήλωσε ότι «υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες όσον αφορά τους διαγωνισμούς για τη σηματοδότηση και την τηλεδιοίκηση. Οι διαγωνισμοί είχαν γίνει το 2008, είχε προσέλθει μόνο η Siemens , διότι είναι τεχνολογία δική της το Μετρό, και είχε ανακηρυχθεί το 2008, αν δεν κάνω λάθος, μειοδότης, αλλά είχε παγώσει από τότε ο διαγωνισμός , δεν είχε υπογραφεί, γιατί είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο και έτσι παραμένει μέχρι σήμερα».

Ο κ. Μαγκριώτης σημείωσε ότι για το θέμα υπάρχει σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο θα το αναπτύξει τις επόμενες μέρες, καθώς περίμενε και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Produced by