25
ΙΑΝ

"Δίνουμε τη μάχη της ανάπτυξης"


«Με τις μεγάλες αλλαγές που εφαρμόζουμε διαμορφώνουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου , κατά τη συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο.

Ο κ. Παπανδρέου υποδεχόμενος τον κ. Προβόπουλο, στο Πολιτικό Γραφείο στη Βουλή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση προωθεί μεγάλες αλλαγές ώστε να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας. Ήδη, πρόσθεσε, έχουμε τις πρώτες θετικές ενδείξεις.

«Έχουμε ήδη τις πρώτες ενδείξεις για ανάπτυξη βιώσιμη που δημιουργεί θέσεις εργασίας, παράλληλα δίνουμε μια μάχη στην Ευρώπη για το πλαίσιο που θα δώσει σιγουριά στην ανάπτυξη και στο τραπεζικό σύστημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Προβόπουλος ανέφερε πως σε αυτό ακριβώς το σημείο να επικεντρωθεί η συζήτηση, δηλαδή στο πως θα διασφαλιστούν αυτές οι προυποθέσεις, ώστε να έρθει ρεαλιστικά και γρήγορα η ανάπτυξη και να συμμετάσχει το τραπεζικό σύστημα στη ρευστότητα.

 Ο Πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι παράλληλα δίνεται και η μάχη στην Ευρώπη για να υπάρξει ένα πλαίσιο σιγουριάς και ζήτησε τη βοήθεια και του τραπεζικού συστήματος σε αυτή την προσπάθεια.


Produced by