25
ΙΑΝ

Παπανδρέου: Κρίσιμες οι επόμενες Σύνοδοι Κορυφής για τη χώρα


Στις κρίσιμες μάχες που θα δοθούν το επόμενο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις Συνόδους Κορυφής του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

«Οι αποφάσεις αυτές επηρεάζουν την Ελλάδα περισσότερο από άλλες χώρες, λόγω της δύσκολης θέσης στην οποία βρέθηκε τα τελευταία χρόνια η χώρα», επεσήμανε.

Όσον αφορά τη χθεσινή συζήτηση που διεξήχθη τη Δευτέρα στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για την εξωτερική πολιτική , ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι «δεν υπάρχουν ουσιώδεις διαφωνίες ως προς το βασική κατεύθυνση και την εθνική μας στρατηγική, που είναι μια στρατηγική και πρωτοβουλιών και ενδυνάμωσης της χώρας και πολυμερούς διπλωματίας».


Παπανδρέου: Κινείστε τις διαδικασίες για αποζημιώσεις από τη Siemens


Να προχωρήσουν σε ενέργειες για επιβολή προστίμων και αγωγές αποζημιώσεων στην υπόθεση Siemens ζήτησε ο πρωθυπουργός από τους υπουργούς Χάρη Καστανίδη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Χάρη Παμπούκη.

Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε πως για όσους διαγωνισμούς έχει κερδίσει η εταιρία, πριν κατακυρωθούν, θα πρέπει να γίνει επανέλεγχος των διαγωνισμών και να υπογραφεί το λεγόμενο "σύμφωνο ακεραιότητας".

Ανέφερε επίσης ότι περιμένει από τη Δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες, κατά το δυνατό, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση.


Produced by