26
ΙΑΝ

«Άτυπα και μυστικά» roadshows στο Νταβός


Μάρτυρες της ελληνικής προσπάθειας για επιβίωση γίνονται και φέτος οι μεγιστάνες στο Παγκόμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός. Τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου φεύγουν απόψε για το χιονισμένο θέρετρο, με αποστολή «ινκόγκνιτο».

Ένα χρόνο μετά, από όταν ο πρωθυπουργός κριτίκαρε τη στάση του Nuriel Roubini, που ως άλλη Κασσάνδρα προέβλεψε την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ και την ΕΕ, τώρα θα πρέπει να προσπαθήσει να πείσει πως οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα έχουν αντίκρισμα και θα μας απομακρύνουν από την πτώχευση.

Γι’αυτό το λόγο, οι δυο άνδρες έχουν προγραμματίσει τόσο από κοινού όσο και μεμονωμένα ο υπουργός οικονομικών, παρουσιάσεις των «πεπραγμένων και των μελλούμενων» της ελληνικής κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας.

Τις παρουσιάσεις αυτές τις κρατούν επτασφράγιστο μυστικό, καθώς θεωρούν πως πρόκειται για ένα γερό διαπραγματευτικό χαρτί για τη χώρα, τη στιγμή που οι εξελίξεις «τρέχουν» με πυρετώδεις ρυθμούς στην ΕΕ και όπως είναι φυσικό, έχουν τεράστια σημασία για την τύχη της χώρας.

Το αν θα προκύψει ενδιαφέρον για τη χώρα από τις παρουσιάσεις αυτές δεν είναι γνωστό, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι στο Φόρουμ που θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες θα συμμετάσχουν πάνω από 2.500 προσωπικότητες, εκ των οποίων 1.400 από τον επιχειρηματικό κόσμο - επικεφαλής μεγάλων εταιρειών και τραπεζών, όπως της Nestle, της Credit Suisse, της UBS, της ABB, κ.ά.

Μετά τις παρουσιάσεις αυτές, ο Έλληνας τσάρος της οικονομίας θα παραχωρήσει συνέντευξη στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.Άννα Αραμπατζή
Produced by