28
ΙΑΝ

Bruerderle: Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις


«Το θέμα για την Ελλάδα είναι τώρα οι δομικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα πρέπει να συνεχιστούν με συνέπεια. Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας»,τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Ράινερ Μπρίντερλε, σε συνέντευξή του στο « Spiegel Online».

Κατά τον κ. Μπρίντερλε είναι απαραίτητος «ένας μηχανισμός για την Ευρωζώνη , που θα περιέχει βοήθεια αλληλεγγύης για τις χώρες που βρίσκονται σε κρίση, αλλά συγχρόνως θα απαιτεί και δομικές μεταρρυθμίσεις από τους αποδέκτες βοήθειας και θα μοιράζεται την ευθύνη και με ιδιώτες επενδυτές».

Την άποψη αυτή εξέθεσε και στη συνάντηση που είχε στο Νταβός με τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωσταντίνου. «Του είπα ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Και δεν μου έφερε αντίρρηση», λέει ο κ. Μπρίντερλε.

Όσο για το αν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας φτάσει στο 160 με 170% του ΑΕΠ της και καταστεί απαραίτητη μια αναδιάρθρωση του χρέους της, επομένως και μια περικοπή των απαιτήσεων των πιστωτών, ο κ. Μπρίντερλε απαντά ότι «η συμμετοχή ιδιωτών πιστωτών έχει συμφωνηθεί ρητά για τον νέο μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων, που θα ισχύσει από το 2013. Αυτό το γνωρίζουν οι αγορές και όλες οι χώρες της Ευρωζώνης». Την άποψη αυτή κατά τον κ. Μπρίντερλε συμμερίζεται και η ελληνική κυβέρνηση, αφού «αυτό συμφωνήθηκε κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στα τέλη Δεκεμβρίου».


Produced by