30
ΙΑΝ

Θα βγούμε πιο γρήγορα από την ύφεση


Την εκτίμηση ότι θα «βγούμε πιο γρήγορα από την ύφεση, από τις προβλέψεις διάφορων κακόβουλων και μη προφητών», κάνει ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, σε συνέντευξή του στη Real news αν και αναγνωρίζει ότι η ανάπτυξη ήταν σε δεύτερη μοίρα λόγω του κινδύνου χρεοκοπίας το 2010.

«Φιλοδοξούμε το τελευταίο τρίμηνο του 2011 να πάρουμε την πολυπόθητη στροφή», λέει ο κ. Χρυσοχοίδης. Τονίζει πως τα περί αναδιάρθρωσης «είναι μια συζήτηση που δεν οδηγεί πουθενά», ενώ για την εκλογολογία σημειώνει ότι είναι «άνευ περιεχομένου» και προσθέτει «όσοι ονειρεύονται ή επιθυμούν εκλογές να προτείνουν εναλλακτικές πολιτικές και βιώσιμες λύσεις εδώ και τώρα».

Αναφέρει ότι ο θεσμός των εξεταστικών επιτροπών πρέπει να αλλάξει, ενώ για τον έλεγχο των κομματικών ταμείων σημειώνει ότι «η ουσία είναι να σταματήσουμε το κυνήγι μαγισσών και να αλλάξουμε τους όρους , αλλιώς κινδυνεύουμε να ευτελίσουμε τον κοινοβουλευτισμό». Πάντως, σημειώνει ότι δεν πρέπει να είναι άλλοθι για ατιμωρησία, η «αποδεδειγμένη ανεπάρκεια των εξεταστικών».

Σε ότι αφορά το θέμα του ασύλου ο κ. Χρυσοχοίδης διαφωνεί με την κατάργησή του και υπογραμμίζει «αυτή είναι μια εκ του πονηρού «ιδεολογικοποίηση προς τη λάθος κατεύθυνση».

 
Ο Ευαγ. Βενιζέλος

 Αισιόδοξος για την οικονομία δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, Ευ. Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», σημειώνοντας ότι «το κομβικό σημείο είναι να νιώσουν ασφαλείς οι τράπεζες και να αρχίσουν να διοχετεύουν ρευστότητα».

Εκτιμά πως οι ΕΕ «θα κάνει όλες τις ενέργειες που χρειάζονται ώστε το ελληνικό Δημόσιο χρέος να γίνει διαχειρίσιμο από το 2013 και μετά».

Τονίζει για τις εξεταστικές ότι απαιτείται ριζική αναθεώρηση της ποινικής δικονομίας για τον τρόπο που διεξάγονται οι έρευνες, ενώ για τα κομματικά ταμεία επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν όλοι οι αναγκαίοι έλεγχοι. Υπογραμμίζει ότι πρέπει να ψηφιστεί ειδικός νόμος που θα θέτει τις προϋποθέσεις και τις εγγυήσεις της παρουσίας της SIEMENS και κάθε άλλης εταιρείας στους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Produced by