31
ΙΑΝ

Γ. Παπακωνσταντίνου: Κανονικάη εκταμίευση της 4ης δόσης


 Κανονικά θα εκταμιευθεί η τέταρτη και καθοριστική δόση του δανείου τον Μάρτιο, διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», επισημαίνοντας ότι έχουν εκπληρωθεί τα διαρθρωτικά και ποσοτικά κριτήρια, που έχουν τεθεί.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτει ότι τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που ετοιμάζεται είναι ύψους περίπου 12 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 5% του ΑΕΠ, σημειώνοντας πως θα επανεξεταστούν οι κοινωνικές δαπάνες για να γίνουν πιο αποδοτικές.

Επιπλέον αφού ξεκαθαρίζει ότι τα μέτρα που αναφέρει το ΔΝΤ είναι ενδεικτικά και κανένα από αυτά δεν έχει συμφωνηθεί, υπογραμμίζει πως την επομένη τριετία θα δοθεί βάρος στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Μόνο στο ΦΠΑ όπως ανέφερε, διαφεύγουν έσοδα 6% του ΑΕΠ.

O υπουργός Οικονομικών,τονίζει ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για ένα ολοκληρωμένο ευρωπαϊκό πακέτο αντιμετώπισης της κρίσης στη ζώνη του ευρώ και των χρεών των μελών της.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισημαίνει πως οποιαδήποτε διευθέτηση αποφασιστεί απαιτείται πάνω απ' όλα νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών και συνέπεια στο μέλλον στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

Αναφερόμενος στην επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους, σημειώνει πως έχει συμφωνηθεί επί της αρχής και πως διεξάγονται συζητήσεις για την χρονική περίοδο της αποπληρωμής.

Produced by