31
ΙΑΝ

Εννέα στους δέκα Έλληνες κάνει περικοπές στα έξοδα του


Υποχώρησε για πρώτη φορά στις 48 μονάδες η καταναλωτική εμπιστοσύνη το δ’ τρίμηνο του 2010 στην Ελλάδα. Η χώρα , σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Nielsen για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, βρίσκεται στις τρεις τελευταίες θέσεις, με την Πορτογαλία κα την Κροατία να ακολουθούν.


Το 83% των Ελλήνων δεν θεωρεί πως η χώρα θα καταφέρει να βγει από την ύφεση, μέσα στο 2011, ενώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο,  ένας στους πέντε καταναλωτές δηλώνει πως δεν του περισσεύουν καθόλου χρήματα, ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό είναι ακόμα χειρότερο, καθώς ένας στους τέσσερις αναφέρει πως δεν του απομένουν έσοδα.


Η Οικονομία παραμένει η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, με ποσοστό 40%, που είναι το υψηλότερο στην Ευρώπη, ενώ το 34% δηλώνει ότι με τα χρήματα, που του περισσεύουν, ξεπληρώνει δάνεια, πιστωτικές κάρτες και χρέη, όταν το μέσο ευρωπαϊκό ποσοστό βρίσκεται στο 26%.

Η εργασιακή ασφάλεια κατέχει και αυτή ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανησυχίας (36%), αποτυπώνοντας τους προβληματισμούς, που έχει προκαλέσει η αυξημένη ανεργία , που έφτασε το 12,4%, στο 3ο τρίμηνο του 2010.

Το 90% των Ελλήνων απάντησε πως κάνει περικοπές στα έξοδά του, όταν μόλις 6 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν το ίδιο.
Produced by