01
ΦΕΒ

ΡΑΕ: Δεν αναστέλλεται η αδειοδότηση για φωτοβολταϊκά


Δεν δέχεται τους ισχυρισμούς της ΔΕΗ περί κορεσμένων δικτύων για τα φωτοβολταϊκά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αρνούμενη την αναστολή της αδειοδότησης για πάνελς στις συγκεκριμένες περιοχές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, κορεσμένες περιοχές για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θεωρούνται μόνον τα διασυνδεδεμένα νησιά (περιλαμβανομένης της Εύβοιας) και μόνον για ισχύ σταθμού άνω των 150 κιλοβάτ.

Η Ρυθμιστική Αρχή σημειώνει ακόμη ότι:

-Η ΡΑΕ θα διαμορφώσει συνολική άποψη σε σχέση με τα θέματα σύνδεσης και κορεσμού στο διασυνδεδεμένο δίκτυο, μετά την υποβολή της εισήγησης της ΔΕΗ.

-Μέχρι την έκδοση απόφασης κορεσμού από τη ΡΑΕ ή απόφασης αναστολής αδειοδότησης από την Υπουργό Π.Ε.Κ.Α., δεν μπορεί να αναστέλλεται ή να κωλύεται η αδειοδοτική διαδικασία φωτοβολταϊκών σταθμών, τόσο αυτών αρμοδιότητος ΡΑΕ (για μονάδες ισχύος μεγαλύτερης του 1 MW), όσο και αυτών αρμοδιότητος ΔΕΗ (μέχρι 1 MW).

Η ΡΑΕ αναγγέλλει επίσης ότι στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2011, θα διοργανώσει δημόσια διαβούλευση για τα θέματα συνδέσεων στο Δίκτυο Διανομής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης αναλυτικών απόψεων από όλους τους ενδιαφερόμενους.
Produced by