01
ΦΕΒ

Στο στόχαστρο η ανεργία


Σειρά συσκέψεων με στελέχη της κυβέρνησης, της κοινοβουλευτικής ομάδας και του κόμματος έχει από το πρωί ο πρωθυπουργός.


"Όσο είμαστε αξιόπιστοι τόσο οι θυσίες των ελλήνων θα πιάνουν τόπο και τόσο θα πολλαπλασιάζονται τα καλά νέα", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις προκλήσεις εντός και εκτός Ελλάδας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε αυτή την μάχη με σθένος και τώρα πια με πίστη στις ελπίδες που γεννούν οι προσπάθειες μας τίποτα δεν μας χαρίστηκε το δικαιούμαστε σημείωσε ο κος Παπανδρέου.

Αναφερόμενος σε αποφάσεις που επίκεινται στην Ευρωπαϊκή Ένωση είπε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμη που θα καταλήξουν οι διεργασίες στην ΕΕ. Υπογράμμισε όμως, ότι είμαστε αξιόπιστοι και είμαστε παντού παρόντες με τις αποφάσεις και τις πολιτικές που ακλουθήσαμε είμαστε σήμερα ενεργό μέρος της λύσης.

Ο κος Παπανδρέου τόνισε ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια σωτηρίας και αλλαγής της χώρας και επεσήμανε πως "τώρα έχοντας κατά νου τους κινδύνους που ελλοχεύουν, η κυβέρνηση στρέφει ακόμα περισσότερο την προσοχή της στον πολίτη και στις δύσκολες απαιτήσεις που πρέπει να ικανοποιήσει".
 

Εξετάζονται όλα τα τρέχοντα θέματα, ενώ σε συνεργασία που είχε με τους αρμοδίους υπουργούς αποφασίστηκαν οι δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

Θα υλοποιηθούν τοπικά σχέδια απασχόλησης για ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για κοινωνική εργασία ΑΜΕΑ, για απολυμένους άνω των 55 ετών και για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.


Τα προγράμματα θα χρηματοδοτηθούν από ΣΔΙΤ, το ΕΣΠΑ , κοινοτικά κονδύλια σε συνεργασία και με τους ΟΤΑ. Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργοί Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοϊδης, Μπιρμπίλη, Κατσέλη και Κουτρουμανης. Η ηγεσία του υπουργείου εργασίας παρουσίασε και το νομοσχέδιο για την ίδρυση ταμείου κοινωνικής οικονομίας που θα στηρίζει με χαμηλότοκα δάνεια επιχειρήσεις που δημιουργούνται για κοινωφελείς σκοπούς από ευπαθείς ομάδες.


Δεν κινδυνεύει η τέταρτη δόση


Εξασφαλισμένη είναι η τέταρτη δόση του δανείου προς τη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού τομέα εργασίας (ΚΤΕ) οικονομίας του ΠΑΣΟΚ , ενώ διατυπώθηκε ακόμη μια φορά με ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ελλάδα δεν συζητά αναδιάρθρωση του χρέους της.

Όσο για το σχέδιο που θα παρουσιαστεί στους εκπροσώπους της τρόικας σχετικά με το διάστημα 2012-2014, θα έχει ως κεντρικό άξονα την ανάπτυξη και δεν θα αφορά μισθούς και ΦΠΑ.Produced by