02
ΦΕΒ

Παπακωνσταντίνου: Επίκειται η Λύση τον Μάρτιο


Σίγουρος είναι ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου πως οι ευρωπαίοι ηγέτες θα «θέσουν» τα θεμέλια για μια συνολική λύση σε επίπεδο Ένωσης για τον περιορισμό της κρίσης, λύση που θα περιορίσει τα spreads και θα επιτρέψει στη χώρα να βγει στις αγορές.

«Η τρέχουσα κατάσταση στις αγορές βασίζεται στις προσδοκίες και θα ήταν λάθος να καταλήξουμε κάπου που θα τις απογοητεύσει», τόνισε σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Bloomberg.

Η Σύνοδος Κορυφής στις 4 του μηνός θα δείξει την κατεύθυνση και θα δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πακέτο που θα συμφωνηθεί τον επόμενο μήνα.

«Μια δέσμευση που θα επιτρέψει την παράταση της ωρίμανσης του δανείου διάσωσης που έλαβε η χώρα θα βοηθήσει στον εφησυχασμό των φόβων που υπάρχουν», τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε πως ένα συνολικό πακέτο θα καλμάρει τις αγορές και θα υποχωρήσουν τα spread στην περιφέρεια.

Το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού υποχώρησε στις 764 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών.
Produced by