08
ΦΕΒ

Μειώσεις μισθών δια της πλαγίας οδού ζήτησε η τρόικα από τη Λ.Κατσέλη


Ακόμη και την κατάργηση νόμων που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζήτησε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τους εκπροσώπους της τρόικας των δανειστών μας. Η συνάντηση που έγινε στο πλαίσιο των επαφών για την καταβολή της 4ης δόσης ήταν δεικτική του νέου πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που αναμένεται να εγκαθιδρυθούν και το οποίο πλαίσιο θα χαρακτηρίζεται από μείωση μισθών, ενίσχυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, ευρύτατη χρήση των ατομικών συμβάσεων, αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και «ελαστικοποίηση» του χρόνου εργασίας.

Ζητούν να αλλάξει η ευρωπαϊκή νομοθεσία

Ωστόσο αυτό που προξενεί εντύπωση και σύμφωνα με πληροφορίες ουδείς από την ελληνική πλευρά αντέταξε (και τούτο είναι δηλωτικό της υποχωρητικότητας που διαπνέει την Κυβέρνηση) είναι η απαίτηση των εμπειρογνωμόνων να ενισχυθούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε ακόμη κι αν ανανεώνονται διαδοχικά να μην υπάρχει υποχρέωση μετατροπής τους σε αορίστου χρόνου. Μία τέτοια θεσμοθέτηση θα έθετε στο περιθώριο τις ευρωπαϊκές συμφωνίες του 1999. Υπενθυμίζεται ότι για να αρθεί η συγκεκριμένη προστατευτική διάταξη θα πρέπει να καταργηθεί η οδηγία 99/70/ΕΚ η οποία ενσωματώθηκε στο ελληνικό σύστημα με το Προεδρικό Διάταγμα 180/2004 (που τροποποίησε το ΠΔ 81/2003). Είναι δε βέβαιο ότι μία τέτοια κίνηση θα πυροδοτούσε πανευρωπαϊκές αντιδράσεις δύσκολα ελέγξιμες στο ρευστό περιβάλλον της οικονομικής κρίσης που διαπερνά την ευρωζώνη .

Τι ζήτησαν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας

Ούτε λίγο ούτε πολύ απαιτήθηκε:

-Ενίσχυση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Για να γίνουν ελκυστικές και να υιοθετήθουν ουσιαστικά από την αγορά θα πρέπει σύμφωνα με τους δανειστές μας αφενός η διαρκής ανανέωση τους να μην τις μετατρέπει σε αορίστου χρόνου και αφετέρου να μπορούν να καταγγελθούν οποτεδήποτε χωρίς την ύπαρξη σπουδαίου λόγου και χωρίςο εργοδότης να υποχρεούται να καταβάλει το σύνολο των αμοιβών.

-Εμπέδωση της χρήσης των ατομικών συμβάσεων

-Αποδυνάμωση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας με παράλληλο προβάδισμα των επιχειρησιακών συμφωνιών.

-Ουσιαστική «ελαστικοποίηση» του χρόνου εργασίας, ώστε η διευθέτηση του ωραρίου απασχόλησης να γίνεται με βάση τις ανάγκες της αγοράς είτε με τον περιορισμό είτε με την επιμήκυνση του ωραρίου, χωρίς να απαιτείται αποζημίωση των εργαζομένων για υπερωριακή απασχόληση με παράλληλη άρση όλων των εμποδίων (πχ της συναίνεσης των εργαζομένων).

Επίσης το προσεχές χρονικό διάστημα θα δημιουργηθεί πλαίσιο αξιολόγησης των κλαδικών συμβάσεων από το οποίο θα κρίνεται το αν θα επεκτείνονται ή όχι στις υπόλοιπες επιχειρήσεις του κλάδου. Ήδη, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, έχει «παγώσει» σειρά κλαδικών συμβάσεων θεωρώντας ότι… οι μισθολογικές αυξήσεις που συμφωνήθηκαν μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, δεν είναι αιτιολογημένες.

Προσταγή για άμεση μείωση μισθών

Σε σχέση με τον υφιστάμενο νόμο που αφορά τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι δεν ανταποκρίνεται στο στόχο της άμεσης μείωσης μισθών προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Η τρόικα επιθυμεί οι νέες παρεμβάσεις να θεσμοθετηθούν άμεσα ζητώντας να μην εφαρμόζεται αυτομάτως η κλαδική σύμβαση στις επιχειρήσεις που δεν συμφωνείται επιχειρησιακή, αλλά να υπάρχουν τα συμβόλαια ορισμένου χρόνου (ατομικές συμβάσεις).

Ενδεικτική δε της άμεσης απόκρισης της υπουργού Λ. Κατσέλη στις απαιτήσεις των δανειστών μας ήταν η επιστολή που χθες απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Χάρη Καστανίδη προκειμένου να εξεταστούν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις για σύσταση επιχειρησιακού σωματείου. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος μέχρι τη σύσταση φτάνει τους 8-10 μήνες και το υπουργείο επιθυμεί η διαδικασία αυτή να μην διαρκεί πάνω από 2 μήνες. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν περίπου 600 αιτήσεις για σύσταση σωματείων.
Produced by