08
ΦΕΒ

Βενιζέλος: Θα διαλευκανθεί το θέμα με τα υποβρύχια


 Δέσμευση για πλήρη διαλεύκανση τόσο από την ελληνική όσο και την γερμανική δικαιοσύνη, όπως και από την ελληνική διοίκηση, έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος , σχετικά με το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel για την αγορά υποβρυχίων.


Υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν και ήδη διεξάγεται από το ΣΔΟΕ ενδελεχής έρευνα, ενώ ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ελληνικό δημόσιο να εγείρει αστικές αξιώσεις αν από το υλικό που θα συγκεντρωθεί προκύψει κάτι τέτοιο. Επεσήμανε ότι οι ποινικές ευθύνες είναι ισχυρές και δεν έχουν παραγραφεί αν αποδειχθεί ότι έχει διακινηθεί μαύρο χρήμα.

Το θέμα έθεσε νωρίτερα, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής σχεδίων νόμων αφενός για την επικύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Σλοβακίας στους τομείς των εξοπλιστικών και της αμυντικής βιομηχανίας και αφετέρου την κύρωση Συμφωνίας ανάμεσα στο ελληνικό και το Συριακό υπουργείο Άμυνας για την ανταλλαγή παραθεριστών.
Produced by