08
ΦΕΒ

Συνάντηση Ραγκούση- τρόικας


Μείωση του μισθολογικού κόστους στο δημόσιο μόνο από τις 53.335 αποχωρήσεις υπαλλήλων το 2010 αναμένεται να υπάρξει, σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, μετά από τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, η συνάντηση δεν έκρυβε «κρυφές ατζέντες», δυσάρεστες εκπλήξεις ή έστω και κάποιες ενστάσεις από τους αξιωματούχους.


Οι προσλήψεις νέων υπαλλήλων είναι στις 10.500, στις οποίες προσμετρούνται οι 2.800 μετατάξεις από τον ΟΣΕ, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν υπερβολικά αιτήματα για προσλήψεις από τους φορείς του δημοσίου, έτσι ώστε να δημιουργηθεί πρόβλημα», διευκρίνισε ο κ. Ραγκούσης, ενώ σημείωσε ότι θα διασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών.


Μέχρι το τέλος του 2013 αναμένεται να έχουν αποχωρήσει συνολικά, και με τις συντηρητικότερες εκτιμήσεις, 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Σύμφωνα με τον υπουργό δεν τέθηκε θέμα το μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις από το δημόσιο να μετατραπεί σε εφτά αποχωρήσεις.


Η τρόικα ενημερώθηκε και για το νέο ενιαίο μισθολόγιο ενώ δεν ζήτησαν επιτάχυνση της εφαρμογής του. Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ενημέρωσε την τρόικα για τη βάση δεδομένων που θα μπει σε εφαρμογή τις επόμενες ημέρες, για την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των δήμων, των περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων που κατέχουν, αλλά και για την πρότασή του προς την ΑΔΕΔΥ για αύξηση του ωραρίου των υπαλλήλων από 37,5 ώρες εβδομαδιαίως σε 40, όπως και για τη λειτουργία ορισμένων υπηρεσιών αιχμής και απογευματινές ώρες, υπενθυμίζοντας ότι αποκλείεται να εφαρμοστεί με διακεκομμένο ωράριο.


Produced by