09
ΦΕΒ

Φορολογική ενημερότητα «stop» σε όποιον δεν πληρώνει διόδια


Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει το κίνημα "Δε πληρώνω" στα διόδια της χώρας- και όχι μόνο- και η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει "φρένο" με νομοθετική ρύθμιση με την οποία η μη καταβολή διοδίων θα αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ. Ως αποτέλεσμα, τα χρήματα που προορίζονται για τα διόδια μετατρέπονται σε δημόσιο έσοδο.

Συνεπώς όποιος δεν πληρώνει, με την νομοθετική ρύθμιση που σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση για το θέμα των διοδίων σε συνέχεια πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα για την αντιμετώπιση των "τζαμπατζήδων", θα έχει συνέπειες στην εφορία, με βασικότερη την αδυναμία έκδοσης φορολογικής ενημερότητας!

Η μη πληρωμή των διοδίων -που μέχρι σήμερα δεν έχει καμία συγκεκριμένη συνέπεια- θα γίνει παράβαση του Κ.Ο.Κ. και άρα μεταφέρεται στις αρμοδιότητες της Τροχαίας.

Στο πλαίσιο της ρύθμισης αυτής λοιπόν όσοι αρνούνται να πληρώσουν διόδια θα καλούνται να πληρώσουν το πρόστιμο μέσω της εφορίας όπως συμβαίνει με... τις κλήσεις για τις τροχαίες παραβάσεις.

Σε περίπτωση που το πρόστιμο δεν πληρωθεί τότε, ο πολίτης θα έχει κυρώσεις και προβλήματα στις συναλλαγές του καθώς δεν θα μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα!
 

Produced by