09
ΦΕΒ

ΥΠΕΚΑ: Πτωτικά και πάλι η τιμή της αμόλυβδης


Πτωτικά κινήθηκε για δεύτερη εβδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης. Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή διαμορφώθηκε στο 1,609 ευρώ το λίτρο από 1,619 την προηγούμενη εβδομάδα, όπως προκύπτει από τις τιμοληψίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η μέση λιανική τιμή υποχώρησε παρά την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου, καθώς στο ίδιο διάστημα ενισχύθηκε το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα να εξουδετερωθούν σε μεγάλο βαθμό οι αυξήσεις στις διεθνείς τιμές της βενζίνης. Η τιμή διυλιστηρίου αυξήθηκε οριακά (+0,9 λεπτά), στο 1,47 ενώ οι χονδρικές τιμές ενισχύθηκαν επίσης κατά 0,8 λεπτά στο 1,541.

Η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα παραμένουν οι δύο φθηνότεροι νομοί, με μέση τιμή 1,567 και 1,574 ευρώ αντίστοιχα, ενώ ακριβότεροι είναι το Λασίθι και η Κεφαλονιά με 1,74 και 1,718 ευρώ. Το φθηνότερο πρατήριο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του παρατηρητηρίου τιμών βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και πουλά την αμόλυβδη προς 1,509 ευρώ το λίτρο και το ακριβότερο στην Κεφαλονιά με τιμή 1,85 ευρώ το λίτρο.
Produced by