14
ΦΕΒ

Πεταλωτής: Ρεαλιστικός ο στόχος για την ακίνητη περιουσία


Ο στόχος για αξιοποίηση της ακίνητης περιουσία του δημοσίου ύψους 50 δις ευρώ έως 2015 είναι ρεαλιστικός και ενδεικτικός γιατί δείχνει την κατεύθυνση της κυβέρνησης ότι μπορούν να προχωρήσουν μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γ. Πεταλωτή.

«Ο πήχης είναι ψηλός τον έβαλε η κυβέρνηση. Οι προσδοκίες είναι υψηλές η πράξη όμως έχει αποδείξει ότι οι στόχοι υλοποιούνται», τόνισε.


Ερωτηθείς για τον ΥΠΟΙΚ είπε ότι σαφώς ο κ. Παπακωνσταντίνου απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού όπως όλοι οι υπουργοί και μίλησε για υποκριτική στάση της ΝΔ την οποία κάλεσε να εκτονώσει αλλού τα αδιέξοδα της.

Ο κ.ε. έθεσε το ερώτημα: τί είναι πιο ρεαλιστικό και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τόπου. Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ως το 2015 ή τα ασαφή της ΝΔ για πώληση ή αξιοποίηση μέσα σε δυο χρόνια;

Ο κ. Πεταλωτής σημείωσε την απαράδεκτη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας και δήλωσε πως η κυβέρνηση θα αντιδρά αποφασιστικά και δυναμικά όταν πρόκειται για τα εθνικά συμφέροντα.« Η τρόικα θα πρέπει να αποδαιμονοποιηθεί. Πρόκειται για εκπροσώπους υπαλλήλους των φορέων των πιστωτών μας, έχουν υποχρέωση να κάνουν ελέγχους όχι όμως χάραξη πολιτικής, οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και χωρίς να ξεπερνούν το μέτρο», τόνισε.

Ο κ., Πεταλωτής είπε ότι είναι εθνικό χρέος όλων η εθνική συνεννόηση και απεύθυνε πρόσκληση προς τα πολιτικά κόμματα για συμμετοχή στο διάλογο για να τεθούν οι εθνικοί στόχοι ως το 2015. «Η ιστορία γράφεται από τους παρόντες, η κυβέρνηση δεν κάνει το διάλογο προσχηματικά και συμμετέχουν όπως είπε όσοι αφήνουν απέξω μικροπολιτικά συμφέροντα, όσοι δείχνουν υπευθυνότητα και δεν απορρίπτουν συλλήβδην την εθνική συνεννόηση».

Παράλληλα, κατηγορηματικά απέκλεισε το ενδεχόμενο των εκλογών. «Το σενάριο κινείται από τη ΝΔ για να περιχαρακώσει τα στελέχη της.. Απουσία πολιτικού λόγου προσπαθεί να εφεύρει σενάρια πολιτικών εκλογών», τόνισε.
Produced by