15
ΦΕΒ

Τράπεζες: Μείωση μισθολογικού κόστους 100 εκ ετησίως


Το νερό έχει μπει στο αυλάκι στον τραπεζικό κλάδο σε σχέση με τις περικοπές μισθών και ως φαίνεται η ΟΤΟΕ πιάστηκε στον ύπνο…

Τώρα μετά τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την τρόικα των δανειστών μας για περικοπές μισθολογικού κόστους στο τραπεζικό σύστημα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των τραπεζοϋπαλλήλων «βρυχώνται» προειδοποιώντας την Κυβέρνηση για τη «δυναμικότερη αντίδραση των τελευταίων ετών» σε περίπτωση που υπάρξουν περικοπές μισθών.

Οι συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ γνωρίζουν ότι οι τράπεζες επιδιώκουν μείωση του μισθολογικού κόστους στο σύνολο του τραπεζικού κλάδου κατά 100 εκ ετησίως και ότι η «μάχη» θα δοθεί σε δύο κυρίως σημεία. Ετσι, όπως έμαθαν, σχεδιάζεται από την τραπεζική πλευρά η κατάργηση του «επιδόματος ισολογισμού» και η ωρίμανση στους μισθούς (επιπρόσθετη αύξηση κάθε τριετία παραμονής στον ίδιο εργοδότη). Μάλιστα ακριβώς λόγω των αντιδράσεων οι τραπεζίτες ετοιμάζονται να κρυφτούν πίσω από την Κυβέρνηση η οποία θα αναλάβει να προωθήσει με νομοθετική ρύθμιση τις περικοπές.

Η ΟΤΟΕ θεωρεί ως πρωτοφανές το γεγονός να συζητά η κυβέρνηση τη θυσία κεκτημένων, με συλλογικές διαπραγματεύσεις, δικαιωμάτων εργαζομένων προκειμένου να σωθούν ιδιωτικές επιχειρήσεις (εν προκειμένω οι τράπεζες).

«Δεν θα ανεχθούμε καμία περικοπή στις αποδοχές μας μέσω της καταστρατήγησης θεσμοθετημένων επιδομάτων όπως είναι οι τριετίες κτλ. Όλα αυτά έχουν κατοχυρωθεί μέσω ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και είναι αντισυνταγματικό να καταργηθούν» δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σ. Κούκος.
Produced by