15
ΦΕΒ

Παγώνουν μέχρι νεωτέρας τα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ


Με τα χρέη του ΙΚΑ προς τον ΟΕΚ α ανέρχονται σε περίπου 2 δις ευρώ και τις αντίστοιχες οφειλές του ΟΕΚ προς τις τράπεζες να εκτιμώνται ως το τέλος του έτους σε 300 εκ ευρώ αλλά και την καθίζηση των εσόδων του λόγω της μείωσης του κοινωνικού πόρου κατά 30% ο ΟΕΚ αυστηροποιεί τα εισοδηματικά κριτήρια με στόχο ουσιαστικά να αναστείλει τουλάχιστον προσωρινά τα στεγαστικά του προγράμματα.

Αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα παραμένουν από το 2009 30.000 αιτήσεις επιδότησης ενοικίου, ενώ άλλες 10.000 αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια δεν έχουν προωθηθεί και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ικανοποιηθούν.

Το περίγραμμα των σκέψεων της Κυβέρνησης σε σχέση με τον ΟΕΚ έδωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου απαντώντας χθες σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ , Κ. Τσιάρα. Αναλυτικότερα ο αμρόδιος υφυπουργός γνωστοποίησε ότι:

 Θα υπάρξει νέο πλαίσιο για τα δανειοδοτικά και επιδοματικά προγράμματά του Οργανισμού,

 η επανεκκίνηση των προγραμμάτων του ΟΕΚ θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού,

 ενώ βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας νέο, εξορθολογισμένο πλαίσιο για το νέο δανειοδοτικό και επιδοματικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένη στόχευση των ομάδων δικαιούχων στις οποίες απευθύνεται κάθε πρόγραμμα, με αντικειμενικούς όρους και προϋποθέσεις παροχής κατοικίας και δανείων, με αυστηρό καθορισμό κριτηρίων και με διαδικασία αυτεπάγγελτης αναζήτησης των δικαιολογητικών, για τη διευκόλυνση του πολίτη, τη μείωση της γραφειοκρατίας και τη διασταύρωση στοιχείων.
Produced by