16
ΦΕΒ

Το χρονοδιάγραμμα των νέων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις


ΤOY ΤΖΩΡΤΖΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
(t.roussos@esiea.gr)


Μπορεί οι απεσταλμένοι των δανειστών μας να αναχώρησαν από την Ελλάδα και η χώρα μας να εξασφάλισε την 4η δόση δανείου, ωστόσο οι επιτελείς στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης …γλύφοντας τις πληγές τους ετοιμάζουν ουσιαστικά το νέο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που αναμένεται όχι μόνο να σφίξει ακόμη και άλλο τη μέγγενη στην αγορά εργασίας αλλά να συνθλίψει κάθε εργασιακό δικαίωμα και να οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση την αγοραστική δύναμη των Eλλήνων με άμεση επίπτωση στο τζίρο των ελληνικών επιχειρήσεων.

Από την άλλη οι επικοινωνιακές μικρότητες από πλευράς υπουργείου Οικονομικών οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση την ήδη προβληματική επικοινωνία της υπουργού Λ.Κατσέλη με τον ομόλογο της Γ.Παπακωνταντίνου με άμεσο αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχουν κοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας των δύο υπουργών.

Ξεπερασμένο σύστημα οι 14 μισθοί

Είναι σαφές ότι οι επόμενες νομοθετικές κινήσεις ξεπερνούν ακόμη και τις προσδοκίες του ΣΕΒ ο οποίος πλέον εμφανίζεται (μαζί με τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις) κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Πρέπει ωστόσο να επισημανθεί ότι με την αναγκαία «γονυκλισία» του ελληνικού οικονομικού κυβερνητικού επιτελείου σπάρθηκαν τελικά οι άνεμοι στην αγορά εργασίας και αναμένεται πλέον ο Μάιος για τη συγκομιδή των θυελλών που θα πάρουν στο διάβα τους όχι μόνο τους μισθωτούς αλλά και πολλές επιχειρήσεις…

Ήδη και παρόλη την προσπάθεια της υπουργού Λ.Κατσέλη να διαψεύσει τις συζητήσεις για την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σερβάας Ντερούζ, σε συνέντευξη του σε Κυριακάτικη εφημερίδα έριξε την τροχιοδεικτική βολή χαρακτηρίζοντας ως παλιό και ξεπερασμένο σύστημα τους 14 μισθούς!!!

Αγόρασε απλώς χρόνο η Λ.Κατσέλη

Από την άλλη η αποκομμένη από το υπουργείο Οικονομικών Λ.Κατσέλη προσπαθεί προκειμένου να σώσει το πολιτικό της μέλλον, να δομήσει μία τέτοια νομοθετική παρέμβαση ώστε να επιτευχθεί ο εκ πλαγίου στόχος της συρρίκνωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα κατά 25% χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει βίαιη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού. Υπό αυτές τις πιεστικές αν μη τι άλλο συνθήκες, προετοιμάζονται οι επερχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα αλλά κυρίως στις εργασιακές σχέσεις οι οποίες τελούν υπό ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

Αυτό που κατόρθωσε πάντως η κα Κατσέλη είναι να αγοράσει χρόνο ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες για τη μείωση μισθών μέσω των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας.

Το πλέγμα των επόμενων αλλαγών προσδιορίζεται στο τετράπτυχο:

- Ρόλος των συνδικάτων.
- Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
- Κατάργηση οποιουδήποτε ελέγχου στις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.
- Πλήρης ελαστικοποίηση.

Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών

Ο μακρύτερος χρόνος για τη εφαρμογή των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων, σύμφωνα πάντα με όσα δεσμεύτηκε η κα Λ.Κατσέλη είναι ο μήνας Ιούλιος. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει υπογραφεί ικανοποιητικός αριθμός από αυτού του είδους τις συμβάσεις ώστε να μειωθούν (αυτοβούλως;;;;;) οι αποδοχές των εργαζομένων.

Η κα Κατσέλη έχει αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες του «ΧΡΗΜΑ ΤΡΙΤΗ», την δέσμευση να ενημερώσει τους δανειστές μας περί το τέλος Ιουνίου 2011 για τον αριθμό των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων που υπογράφηκαν. Αν τα αποτελέσματα δεν ικανοποιήσουν την Τρόικα τότε θα πρέπει να αναληφθεί πρωτοβουλία (μέχρι το Σεπτέμβριο λένε οι πληροφορίες) για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και την αντικατάσταση τους με επιχειρησιακές συμβάσεις. Εκ των ων ουκ άνευ θεωρείται η οποιαδήποτε συζήτηση για διατήρηση της σημερινής δυνατότητας για έλεγχο της σκοπιμότητας των συμφωνιών μείωσης των αμοιβών. Τέλος, μέχρι το τέλος Ιουνίου αλλά σχετικά άμεσα η Λ.Κατσέλη θα πρέπει να επιλύσει σε συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ.Καστανίδη την καθυστέρηση για τη σύσταση συνδικαλιστικών σωματείων.

Ο «θάνατος» των κοινωνικών εταίρων

Η κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων δεν πρόκειται να γίνει σύμφωνα με πληροφορίες με άμεσο τρόπο. Απλώς θα δοθεί η δυνατότητα μη εφαρμογής της όποιας κλαδικής συμφωνίας αύξησης μισθών σε όσες επιχειρήσεις δεν συμμετέχουν στα αντίστοιχα κλαδικά συνδικαλιστικά όργανα. Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει ουσιαστικά το «θάνατο» των εργοδοτικών οργανώσεων αφού θα υπάρξουν μαζικές έως καθολικές αποχωρήσεις μελών. Ήδη ο ΣΕΒ βιώνει μία τέτοια συνέπεια αφού έχουν αποχωρήσει από τις τάξεις του πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και να σχεδιάζει τη συρρίκνωση του προσωπικού του!!!

Πλήρης ευελιξία

Νωρίτερα και σίγουρα κατά τον Ιούνιο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει δεσμευτεί να επιβάλλει την πλήρη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν:

- Θα καθιερωθεί η χωρίς όρους και προϋποθέσεις διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Ουσιαστικά ο εργοδότης θα μπορεί σε περιόδους παραγωγικής άνθησης να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους του περισσότερες από 8 ώρες ημερησίως (σχεδιάζεται η επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 12 ώρες) χωρίς την καταβολή πρόσθετης αμοιβής (υπερωρίας) και η παράλληλη μείωση του ωραρίου σε άλλη χρονική περίοδο (που καταγράφεται ύφεση της παραγωγής).

- Θα θεσμοθετηθεί η δυνατότητα του εργοδότη να καταγγέλλει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου όποτε εκείνος το επιθυμεί και χωρίς να δίδει αποζημίωση (στο ελληνικό σύστημα η σύμβαση ορισμένου χρόνου καταγγέλλεται μόνο για σπουδαίο λόγο ενώ σε διαφορετική περίπτωση ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει τους εναπομείναντες μέχρι τη λήξη της συμβάσεως μισθούς).

- Άγνωστο παραμένει τι μέλλει γενέσθαι με την αυτόματη μετατροπή διαρκών συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου αφού πιθανή κατάργηση θα επιφέρει διάσπαση του κοινοτικού κεκτημένου και θα εγείρει πανευρωπαϊκές αντιδράσεις των συνδικάτων.

25% μείωση τραπεζοϋπαλλήλων

Μία δυσάρεστη εξέλιξη περιμένει τους τραπεζοϋπαλλήλους αφού στην 3η επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής περιλαμβάνεται η συμφωνία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου να περιληφθούν στα σχέδια των τραπεζών δράσεις για τη μείωση του λειτουργικού και του μισθολογικού κόστους… Υπό αυτή τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται στις συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης για το ελληνικό Χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει ληφθεί η απόφαση για μείωση κατά 15.000 των περίπου 60.000 τραπεζοϋπαλλήλων.

Η ΟΤΟΕ ήδη βρίσκεται σε αναβρασμό αφού ο σχεδιασμός για τις τράπεζες περιλαμβάνει κλείσιμο υποκαταστημάτων, κατάργηση οργανικών θέσεων και μείωση προσωπικού με παράλληλη μείωση των αποδοχών των τραπεζοϋπαλλήλων που θα παραμείνουν στις θέσεις εργασίας τους. Το σίγουρο είναι ότι αναμένεται μεγάλη ένταση στον τραπεζικό κλάδο αφού οι τραπεζοϋπάλληλοι αναμένεται να αντιδράσουν δυναμικά ενώ κεντρικό ρόλο στις κινητοποιήσεις αναμένεται να διαδραματίσει το νέο πακέτο στήριξης που συμφώνησε η Κυβέρνηση να διαθέσεις προς τις τράπεζες και το οποίος αγγίζει τα 30 δισ ευρώ.

Τριγμοί στο ασφαλιστικό σύστημα

Από την άλλη τα εργασιακά σκίασαν το άλλο μεγάλο μέτωπο που ακούει στο όνομα ασφαλιστικό σύστημα. Ουσιαστικά οι εκπρόσωποι της Τρόικας των δανειστών μας «ακούμπησαν» στις αναλογιστικές μελέτες των τριών μεγάλων ταμείων που δείχνουν οικονομική επάρκεια για το σύστημα μέχρι το 2060 και δεν απαίτησαν νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση ώστε να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη. Βέβαια στο τραπέζι συζητήθηκε ο τρόπος που θα θεσμοθετηθεί η «εντολή» Μέρκελ . Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει νέος νόμος, αφού η ασφαλιστική μεταρρύθμιση του προηγούμενου καλοκαιριού δίδει το δικαίωμα στην εκάστοτε Κυβέρνηση να αυξάνει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αν αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής. Δεδομένου του τρόπου που «μαγειρεύονται» τα οικονομικά στοιχεία (πρακτική που η Ελλάδα γνωρίζει άριστα) τότε καθίσταται σαφές ότι όποια στιγμή απαιτηθεί θα υπάρξει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης χωρίς να χρειαστεί να υπάρξει νέα νομοθετική παρέμβαση.

Από την άλλη εντός του 2011 με πρόθεση να ισχύσουν οι αλλαγές από την 1-1-2012 θα θεσμοθετηθούν και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες θα επέλθουν όχι μόνο για όσους επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον αλλά και σε όσους έχουν ήδη λάβει σύνταξη.

Τέλος με βάση τα όσα συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου το χρονοδιάγραμμα των επεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα έχει ως εξής:

- Τέλος Μαρτίου δημοσιοποίηση των αναλογιστικών μελετών για τα επικουρικά ταμεία.

- Φθινόπωρο θεσμοθέτηση των μειώσεων στις συντάξεις που χορηγούν επικουρικά ταμεία των ταμείων με μεγάλα ελλείμματα ώστε να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά τους.

- Τέλος Ιουνίου αναθεώρηση του καταλόγου των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με συρρίκνωση του αριθμού τους.
Produced by