16
ΦΕΒ

«Καταπατημένο το 45% της περιουσίας του Δημοσίου»


Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη άμεσης κινητοποίησης του κράτους απέναντι στα φαινόμενα καταπάτησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, έκρουσε ο πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Μόσιαλος, το ΙΣΤΑΜΕ έχει κάνει «καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που διαχειρίζεται το υπουργείου Οικονομικών. Υπάρχει μία εκτίμηση, με βάση τις αντικειμενικές αξίες, της τάξης των 270 με 300 δισ. ευρώ, αλλά αυτό είναι το δυνητικό που μπορεί να αξιοποιηθεί, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα». Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη μελέτη του ιδρύματος, «το 45% της περιουσίας του δημοσίου είναι καταπατημένο»!

Σύμφωνα, μάλιστα με τον πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, ορισμένα από τα ακίνητα είναι καταπατήσεις 3ης και 4ης γενιάς, ενώ κάποια πρόσφατα μπορούν να διεκδικηθούν από το Δημόσιο . Για το λόγο αυτό τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να χαθεί χρόνος με τις καταπατήσεις. Αν δεν μπορούν οι υπάρχουσες υπηρεσίες, ας γίνει μία ειδική γραμματεία στο ΥΠΟΙΚ, με στελέχη υψηλής επάρκειας. Χρειάζεται πολλή δουλειά, συντονισμός και όραμα για το πώς θα τρέξει αυτό, αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο».

Produced by