17
ΦΕΒ

ΔΝΤ: "Δικό σας θέμα οι αποκρατικοποιήσεις"


«Η ελληνική κυβέρνηση σχεδίασε ένα πρόγραμμα για να μεγιστοποιήσει το όφελος από το μεγάλο σύνολο (returns from the large portfolio) δημόσιων επιχειρήσεων και δημόσιας περιουσίας, και οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το ΔΝΤ την υποστηρίζουν, προσφέροντας τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά την χάραξη ενός τέτοιου σχεδίου», ανέφερε για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο σύμβουλος του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χόλεϊ.


Ο κ. Χόλεϊ επεσήμανε πως η πρωτοβουλία για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας ανήκει στην ίδια τη χώρα, ενώ σχολιάζοντας τα όσα ακολούθησαν τις ανακοινώσεις της Τρόικας στην Αθήνα, σημείωσε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι και το Ταμείο έχουν πλήρη σεβασμό στις δικαιοδοσίες και τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης σε όλες τις πτυχές της λήψης αποφάσεων». Εξέφρασε μάλιστα τη “λύπη του” εάν δόθηκε διαφορετική εντύπωση.


Όσον αφορά την τακτική της παραχώρησης συνεντεύξεων Τύπου εκ μέρους της Τρόικας μετά το πέρας κάθε αξιολόγησης, ο κ. Χόλεϊ χαρακτήρισε τη δυνατότητα επικοινωνίας «σημαντική», τόνισε ότι αυτή πρέπει να είναι «αποτελεσματική», αλλά πρόσθεσε ότι το Ταμείο δεν επιμένει στη συγκεκριμένη μορφή που θα πρέπει να έχει αυτή.

Τέλος, απαντώντας στο εάν οι τριβές που υπήρξαν θα μπορούσαν να απειλήσουν τη συνέχιση του μνημονίου, απάντησε ότι «το πρόγραμμα βρίσκεται σε γενικές γραμμές στον σωστό δρόμο».
Produced by