18
ΦΕΒ

ΕΟΤ: Ο κ. Κολέτσος νέος γενικός γραμματέας


Ο Γιώργος Κολέτσος αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Κολέτσος, είναι έμπειρο στέλεχος, με σπουδές στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, που προσέφερε σημαντικά, κατά τη θητεία του ως πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 και  αναλαμβάνει άμεσα καθήκοντα, σε μια χρονική στιγμή σημαντική για την προβολή και την προώθηση της χώρας ως τουριστικού προορισμού.

 Όπως σημειώνεται, ο ΕΟΤ έχει θέσει δύο στόχους: να αποκτήσει μια δομή, που θα του επιτρέπει να υπηρετεί το έργο του πιο αποτελεσματικά και από την άλλη, να εφαρμόσει μια ακόμη πιο επιθετική προσέγγιση προς τις αγορές, που παρουσιάζεται ενδιαφέρον, νέες, αλλά και παραδοσιακές. Η προσθήκη του Γιώργου Κολέτσου στο ηγετικό σχήμα του ΕΟΤ θα προσφέρει τη δυνατότητα να γίνονται και τα δυο παράλληλα.

Ήδη από πέρυσι, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και ο ΕΟΤ προχώρησαν σε περικοπές , τερματισμό των δαπανών, χωρίς στόχο και άφησαν πίσω μια περίοδο κακοδιαχείρισης, στοχεύοντας στον εξορθολογισμό της διοίκησης του Οργανισμού. Παράλληλα και παρά την οικονομική κρίση, ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή των χρεών του ΕΟΤ προς τα ξένα μέσα ενημέρωσης, που είχε οδηγήσει στη δημιουργία αρνητικής δημοσιότητας για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την επανάκτηση της αξιοπιστίας, αλλά και τη δημιουργία των συνθηκών θεμελίωσης μιας νέας μεθοδολογίας προβολής.

Επίσης, δημιουργήθηκε διακριτή στρατηγική ανά αγορά-στόχο, αξιοποιώντας σημαντικά το διαδίκτυο και τα νέα μέσα, αλλά και οριοθετώντας τη χώρα ως προορισμό ατελείωτων εμπειριών. Το 2011, θα εξελίξει ακόμη περισσότερο τα παραπάνω, με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας και την προσέλκυση νέων επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Produced by