18
ΦΕΒ

Η ελληνική οικονομία θα συζητηθεί στη συνάντηση Παπανδρέου- Μέρκελ


Στη συνάντηση που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου με την γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ , αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζέιμπερτ.

Ειδικότερα, όπως διευκρίνισε ο κ.ε., στις 22 Φεβρουαρίου «θα συζητηθεί η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και τα σημαντικά μέτρα που παίρνει η χώρα στο πλαίσιο του προγράμματος εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών της


Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Ζάιμπερτ υπογράμμισε τη "γερμανική υποστήριξη στις μεγάλες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες τις οποίες κάνει η Ελλάδα", όπως είπε.

Στο Βερολίνο, εκτός της συνάντησης με την καγκελάριο Μέρκελ, ο κ. Παπανδρέου θα έχει και σειρά επαφών μεταξύ άλλων με τον υπουργό Εξωτερικών και πρόεδρο του συγκυβερνώντος κόμματος των Φιλελευθέρων Γκίντο Βεστερβέλε, τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD και πρώην υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και τους προέδρους των Πρασίνων Κλάουντια Ροτ και Τζεμ Έτσντεμιρ.

Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ο κ. Παπανδρέου θα δώσει διάλεξη στο πανεπιστήμιο "Humboldt" του Βερολίνου με θέμα: "Η αντιμετώπιση της χρηματοοικονομικής κρίσης, μια ευκαιρία για την Ευρώπη", στο πλαίσιο των "διαλέξεων για την Ευρώπη". Το πανεπιστήμιο "Humboldt-Universitat zu Berlin" κατατάσσεται στα κορυφαία ιδρύματα παγκοσμίως έχοντας μέχρι τώρα στο ενεργητικό του ως διδάσκοντες ή φοιτητές 29 κατόχους βραβείων Νόμπελ.
Produced by