18
ΦΕΒ

ΣΔΟΕ: Σύλληψη και δικογραφία σε βάρος οδηγών και πρατηριούχων


Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας διενεργήσαν έλεγχο σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ στον υπεραστικό σταθμό Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», όπου διαπιστώθηκε ότι λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ν. Σερρών χρησιμοποιούσε ως καύσιμο πετρέλαιο θέρμανσης αντί κίνησης!

Συνελήφθη ο οδηγός του λεωφορείου και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, -όπως ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ- ενώ αφαιρέθηκε η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες του λεωφορείου. Επίσης επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και τα πρόστιμα του αδικήματος της λαθρεμπορίας ύψους 5.000 ευρώ.

Λαθραίο πετρέλαιο στο Αντίρριο και υγραέριο στην Αμαλιάδα

Επιπλέον, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας κατά τη διενέργεια ελέγχου σε πρατήριο της περιοχής Αντιρίου κατέσχεσαν ένα φορτηγό αυτοκίνητο με 5.500 λίτρα λαθραίο πετρέλαιο κίνησης αγνώστου προελεύσεως.

Επίσης, κατασχέθηκε ποσότητα 6.300 λίτρων πετρελαίου εντός των δεξαμενών αποθήκευσης του πρατηρίου χωρίς να προκύπτει η νόμιμη προέλευσή του.

Σε βάρος των υπευθύνων του πρατηρίου σχηματίσθηκε δικογραφία για λαθρεμπορία καυσίμων. Οι δασμοί και τα πρόστιμα ανέρχονται στις 30.000 ευρώ.

Η ίδια υπηρεσία σε άλλη περίπτωση ελέγχου στην περιοχή της Αμαλιάδας κατέσχεσε ποσότητα 1.500 κιλών υγραερίου αγνώστου προέλευσης το οποίο προοριζόταν για εφοδιασμό αυτοκινήτων με υγραεριοκίνηση.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των υπευθύνων για την λαθραία διακίνηση.Produced by