22
ΦΕΒ

Ουδέν νεότερο απο Παπακωνσταντίνου- Σόιμπλε


 Ούτε και στην έκτακτη σύνοδο Κορυφής στις 11 Μαρτίου αναμένεται να υπάρξουν αποφάσεις για την επιμήκυνση της περιόδους αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ αλλά ούτε και για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Αυτό προέκυψε από την συνάντηση που είχε το μεσημέρι ο υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου με του γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγανγκ Σόιμπλε χθες τον μεσημέρι στο Βερολίνο . Σύμφωνα με κύκλους του ΥΠΟΙΚ κατά την συνάντηση υπήρξε σύγκλιση στους περισσότερους από τους όρους του συμφώνου ανταγωνιστικότητας που προωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας . Τούτο διότι η ένταξη της Ελλάδας στο μνημόνιο είχε ως προϋπόθεση τα περισσότερα από τα μέτρα τα οποία και έχουν ήδη υιοθετηθεί .

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε ίσους και σταθερούς όρους για όλα τα κράτη μέλη και πήρε θετική απάντηση από τον γερμανό υπουργό οικονομικών στο θέμα της επιμήκυνσης του δανείου με παράλληλη αποκλιμάκωση των επιτοκίων .

Εκτός από τα θέματα που αφορούσαν την Ελλάδα συζητήθηκε και η γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ευρωζώνης και τα περιθώρια παρέμβασης του μόνιμου πλέον μηχανισμού στήριξης.

Α.Δ.
Produced by