14
ΔΕΚ

Το «φάντασμα» της οικογενειοκρατίας


Πολλά λέγονταν εδώ και καιρό στο παρασκήνιο σχετικά με την εμπλοκή του Νίκου Παπανδρέου στα deals που γίνονται με ξένους επενδυτές στη χώρα. Μέχρι σήμερα, πέπλο σιωπής κάλυπτε το συγκεκριμένο θέμα, παρά το γεγονός ότι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ , κυβερνητικά και μη, δεν έκρυβαν τη δυσφορία τους για την κινητικότητα που εμφάνιζε στα θέματα αυτά ο αδερφός του πρωθυπουργού.

Τη σιωπή έσπασε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών, Ευάγγελος Βασιλάκος, ο οποίος κατήγγειλε ότι πίσω από το deal με τους Άραβες για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά βρίσκεται ο Νίκος Παπανδρέου. Παρά το γεγονός ότι η καταγγελία αυτή προήλθε από ένα πρόσωπο που πολιτικά δεν είναι τοποθετημένο στην πλευρά του ΠΑΣΟΚ, πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλοί μέσα στο Κίνημα χάρηκαν με τα όσα είπε ο κ. Βασιλάκος. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις, καθώς η Ν.Δ. δεν άφησε το θέμα να… πέσει κάτω.

Ο τομεάρχης Ενέργειας του κόμματος ζήτησε από τον πρωθυπουργό, αν κρίνει απαραίτητη τη συνεισφορά του αδερφού του, να τον τοποθετήσει επίσημα σε κυβερνητική θέση. Όσο για τον ίδιο το Νίκο Παπανδρέου, δεν φαίνεται διατεθειμένος να σταματήσει τη δράση του, αν και κάποιοι από το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού λένε ότι εξαιτίας του μπορεί να ξανανοίξει για τον Γιώργο Παπανδρέου το θέμα της οικογενειοκρατίας, που κάποτε είχε στοιχίσει πανάκριβα και στον πατέρα του…

Produced by