11
ΙΑΝ

Σημαία η έκθεση της Frontex


Στην έκθεση της Frontex, που αναφέρει ότι πάνω από 31.000 παράνομοι μετανάστες πέρασαν το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου του 2010 τα σύνορα με την Τουρκία, καταρρίπτοντας τα προηγούμενα πανευρωπαϊκά ρεκόρ εισόδου σε ευρωπαϊκό έδαφος που καταγράφηκαν το 2006, πατάει η κυβέρνηση για να αποδείξει την ορθότητα της απόφασής της για το στήσιμο του φράκτη στον Έβρο.

Σημαία έχει αποφασίσει να κάνει τη σχετική έκθεση ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, που βάλλεται πανταχόθεν για την απόφαση του σε σχέση με την αλλαγή στην φύλαξη των ελληνοτουρκικών συνόρων. Όπως αναφέρουν τα στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στην έκθεση της Frontex εκθέτουν όσους καταγγέλλουν το στήσιμο του φράκτη στον Έβρο.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε μιλώντας στην εφημερίδα «Real News» ο κ. Παπουτσής. «Είναι υποκρισία όταν κάποιοι μέχρι σήμερα καταγγέλλουν την Ελλάδα ότι αδυνατεί να φυλάξει τα σύνορά της σύμφωνα με τη συνθήκη του Σένγκεν, να εμφανίζονται τώρα ως επικριτές της, επειδή θέλει το αυτονόητο: Να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων της», τόνισε χαρακτηριστικά υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Produced by