18
ΙΑΝ

Ταξίδεψε τηρώντας τις… αποστάσεις


Σύσσωμη η Κεντροδεξιά έδωσε το «παρών» στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έγιναν σε ειδική εκδήλωση χθες, στη Θεσσαλονίκη.

Όλη η παλιά φρουρά του καραμανλισμού, αλλά και οι νεότεροι εκπρόσωποί του, ήταν εκεί. Επικεφαλής όλων ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς , ο οποίος κάποτε ήταν το «κόκκινο πανί» για τους καραμανλικούς. Βέβαια, αυτή τη φορά τις… αποστάσεις φρόντισε να τις τηρήσει από όλους ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Θέλοντας, μάλιστα, να κάνει σαφείς τις αποστάσεις αυτές, δεν ταξίδεψε για τη συμπρωτεύουσα με το ίδιο αεροπλάνο που είχε ναυλώσει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής . Η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν προλάβαινε να είναι στο αεροδρόμιο στις 11 το πρωί, που είχε προγραμματιστεί η αναχώρηση, λόγω βεβαρυμμένου προγράμματος.

Η δικαιολογία αυτή, πάντως, δεν φαίνεται να έπεισε πολλούς. Το «παρών» στην εκδήλωση της Θεσσαλονίκης έδωσε και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης , ως «ένοικος» της κεντροδεξιάς… πολυκατοικίας. Αντιθέτως, απουσίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας εκπροσωπήθηκε από τους βουλευτές Κώστα Κιλτίδη και Γιώργο Κοντογιάννη.
Produced by